Boek
Nederlands

Luister naar de ezel en de beer

Aby Hartog (auteur)

Luister naar de ezel en de beer

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De ezel en de beer zijn vrienden voor het leven en gaan geen uitdaging uit de weg. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dieren, Vriendschap
Titel
Luister naar de ezel en de beer
Auteur
Aby Hartog
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans Uitgevers, 2023
91 p. : ill.
ISBN
9789463373128 (hardback)

Besprekingen

Een verhalenbundel over de vrienden de ezel en de beer. Eigenzinnig zijn ze. Nukkig, maar ook lief. Soms filosofisch, maar minstens zo vaak pragmatisch. De ezel en de beer zijn vrienden voor het leven. Ze gaan geen uitdaging uit de weg, geen berg is ze te hoog, geen situatie te gevaarlijk zolang ze samen zijn. In zachte stijl geschreven. Met grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Aby Hartog

Aby Hartog (Amsterdam, 20 maart 1962) is een Nederlandse kinderboekenschrijver en illustrator.

In 2003 debuteerde hij met het boek PAS OP voor de ezel en de beer. Hartog schrijft verhalen, gedichten en novellen voor kinderen. Ook schrijft hij samen met zijn broer Sander Hartog non-fictie. De verhalen van Hartog kenmerken zich door eenvoudig taalgebruik en rijke fantasie.

De illustraties van Hartog zijn eenvoudig net zo eenvoudig als zijn taalgebruik. Met inkt en aquarelverf maakt hij lijnfiguren, die de basiskenmerken en activiteiten van de hoofdpersonen net voldoende vastleggen.

Aby Hartog is niet alleen schrijver en tekenaar, maar ook schoolschrijver, boekverkoper, adviseur, en een van de oprichters van de coöperatie De Nieuwe Boekhandel (in Amsterdam).

Bibliografie

  • PAS OP voor de ezel en de beer (Zirkoon, 2003)
  • Oehoe Ratel Retteketet Tsjing Boem Pling! (Zirkoon, 2004)…Lees verder op Wikipedia