Boek
Nederlands

Parijs

Alan Tillier (auteur)
De stad van de liefde In Parijs vind je de oudste, modernste en een aantal van de mooiste musea ter wereld - vaak is het gebouw zelf al een kunstwerk. De hoofdingang van Het Louvre, de glazen piramide, is wereldberoemd. Dit museum heeft een van de grootste collecties schilderijen ter wereld, met als een van de topstukken Mona Lisa. Ook kent de hoofdstad van Frankrijk een verschei
Extra onderwerp
Parijs, reisgidsen, Frankrijk
Titel
Parijs
Auteur
Alan Tillier
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Paris
Editie
24ste herz. dr.
Uitgever
Antwerpen: Het Spectrum, 2012 | Andere uitgaven
448 p. : ill. + kaart
ISBN
9789047518389 (paperback)

Besprekingen

‘Mijd de achterflap en het liegen!’ Met deze uitspraak van Raymond Herreman in het achterhoofd kan je wervende flapteksten vaak doorprikken als ronkende promopraatjes. Maar soms is groot enthousiasme wel gerechtvaardigd. Een slogan als ‘Capitool laat je de wereld zien!’ is niet eens overdreven te noemen. De Capitool reisgidsen zijn in het Nederlandse taalgebied immers een vaste waarde geworden en bijna een standaard. De vertalingen uit het Engels zijn steeds weer goed en inhoudelijk is de Britse degelijkheid van het origineel telkens zonder meer bewaard gebleven. Dit alles maakt van de elke Capitool reisgids een droom van een boek. Over Parijs zijn weliswaar al bibliotheken volgeschreven en de stroom aan publicaties lijkt nimmer op te drogen. Aan de andere kant blijft Parijs fascineren, net als Londen, en is er dus echt wel een goede reden om van de Capitool reisgids Parijs een 23e herziene druk uit te brengen.
Waarom is dit boek zo een handige metgezel op uw tocht …Lees verder
Een gids over het toeristisch relevante deel van Parijs en omstreken. Na een inleiding over onder meer historie en geografie volgt een kort resumé van de voornaamste bezienswaardigheden van de stad. Gedetailleerde informatie over alle bezienswaardigheden in de beschreven wijken en in de omgeving van de stad is - volgens een vast stramien - opgenomen in het deel 'Parijs van buurt tot buurt'. Verder vijf wandelroutes en een omvangrijk deel tips en adressen. Een opvallende gids met een prima toegankelijke overvloed aan informatie, doorspekt met honderden illustraties in kleur en ruimtelijke plattegronden, met een onderwerpen- en een uitgebreid straatnamenregister. Met uitneembare stadsplattegrond. Kleine druk.