E-boek
Nederlands

Het zwaard van de Radch

Ann Leckie (auteur), Mariëtte van Gelder (vertaler)
Het Zwaard van de Radch is het vervolg op Het Recht van de Radch, het enige boek dat ooit de vijf grootste fantasy- en sciencefiction prijzen (waaronder de Hugo en Nebula Award) won, en het tweede boek van New York Times-bestsellerauteur Ann Leckie. Breq is een soldaat, maar ze was ooit een oorlogsschip. Een wapen dat werelden veroverde en duizenden gedachten kon aansturen. Maar nu heeft ze nog
Titel
Het zwaard van de Radch
Auteur
Ann Leckie
Vertaler
Mariëtte van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
ISBN
9789024571550
CloudLibrary
3hwz4z9

Over Ann Leckie

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Henry Harel

Ann Leckie (geboren in 1966) is een Amerikaans auteur van scifi- en fantasyliteratuur. Haar debuutroman Het recht van de Radch in 2013 won de Hugo Award, de British Science Fiction Award, de Arthur C. Clarke Award, de Nebula Award en de Locus Award for Best First Novel. Ook haar vervolgromans werden goed ontvangen. Naast romans schrijft ze ook korte verhalen.

Leckie groeide op in St. Louis in Missouri, waar ze al op jonge leeftijd sciencefictionwerken schreef. De meeste hiervan werden niet gepubliceerd. Na de geboorte van haar kinderen nam ze weer de tijd om te gaan schrijven en ditmaal was ze meer succesvol.

Haar boeken zijn naar het Nederlands vertaald door Mariëtte van Gelder.

Bibliografie

Imperial Radch-trilogie

  • Ancillary Justice (2013) (nl: Het recht van de Radch) Bekroond met een Hugo Award en een Nebula award
  • A…Lees verder op Wikipedia