Boek
Nederlands
Een pyromaan teistert Leuven. Intussen wordt de stad opgeschrikt door verdachte verdwijningen van jonge vrouwen. Het gruwelijke verbrande lijk van een van hen wordt teruggevonden in een veld. Als de uitgebrande wagen van een vermiste vrouw wordt teruggevonden, ziet hoofdinspecteur Leyssens een mogelijk verband met het dossier van de pyromaan.
Titel
Tralies
Auteur
Bart Debbaut
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, © 2023
239 p.
ISBN
9789401487962 (paperback)

Besprekingen

Tralies is het tweede boek van Bart Debbaut en bevat drie verhalen in één. Er is al een tijdje een pyromaan aan het werk in Leuven, maar die laat zo weinig tastbare sporen na dat de politie telkens een stapje te laat komt en niet de minste hoop koestert om hem te vatten. Rudi Plevoets ontdekt dat zijn vrouw er een minnaar op na houdt, gaat door het dak en ziet in al zijn frustratie dat zij het huis verlaat. Dit verhaal wordt in een cursief lettertype weergegeven, maar het is niet meteen duidelijk waarom. Het belangrijkste verhaal is echter dat van de ontvoeringen. Aanvankelijk wekt de eerste zaak, die van een jonge, alleenstaande vrouw die niet thuis komt na een avondje stappen, niet al te veel achterdocht bij de politie. Maar wanneer een tweede gelijkaardig geval zich voordoet, schiet het politieapparaat in actie.

Tralies is geen whodunit, omdat de lezer al vlug weet wie de dader is en waarom. De vraag is alleen wanneer hij zal gesnapt worden en welke fouten hij…Lees verder
Een spannende detective over twee dossiers die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Het verhaal draait om twee schijnbaar ongerelateerde zaken, brandstichting en ontvoering, die mogelijk met elkaar verbonden zijn. Daar heeft het alle schijn van als de uitgebrande wagen van een vermiste vrouw wordt teruggevonden. Inspecteur Leyssens en zijn team worden door getuigen op het spoor van Rudi Plevoets gezet, maar een huiszoeking levert niets op en het onderzoek loopt vast. Vlot en zeer toegankelijk geschreven. Bart Debbaut (1971) is een Belgische auteur. Hij schreef meerdere boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Leyssens & Van Cattendyck’.