Boek
Nederlands

Ticket zonder retour

Bettie Elias (auteur)
Een vrouw ontdekt na de geboorte van haar zoontje dat haar man er een Thaise minnares op nahoudt. Wanneer een jonge Thaise vrouw in een naburige gemeente op gruwelijke wijze wordt vermoord, gaat ze op onderzoek uit.
Titel
Ticket zonder retour
Auteur
Bettie Elias
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2023
302 p.
ISBN
9789052401829 (paperback)

Besprekingen

Een psychologische misdaadroman over een huwelijk dat gebukt gaat onder wantrouwen en bedrog, verraad en goedgelovigheid. Na de geboorte van haar zoontje Daan ontdekt Ella dat haar man Rob een Thaise minnares heeft. Wanneer een jonge Thaise vrouw in hun nabije omgeving gruwelijk vermoord wordt, beweert Rob haar nooit ontmoet te hebben. Ella besluit zelf op onderzoek uit te gaan om te achterhalen of Rob betrokken is bij de moord. Prettig en toegankelijk geschreven. Bettie Elias (Hasselt, 1953) is een meermaals bekroonde jeugdschrijfster. Haar eerste misdaadroman 'Het tuinfeest' bekroond met De Schaduwprijs 2020 voor het beste Nederlandse thrillerdebuut. Daarna volgden ‘Bloedbanden' en 'De ongewenste gast'.

Over Bettie Elias

Bettie Elias (Hasselt, 14 september 1953) is een Vlaams schrijfster.

Elias is administratief en financieel directeur van een strategisch adviesbureau. Ze heeft vier kinderen en twee kleinzonen en woont in Hasselt. Naast haar professionele carrière is zij ook een jeugdauteur. Door haar kinderen verhaaltjes voor te lezen, kreeg Elias zin om zelf in de pen te kruipen, met succes. Ze debuteerde in 1983 en mocht sindsdien al verschillende prijzen in de wacht slepen.

Centraal in haar boeken staan levensechte situaties die aansluiten bij de leefwereld van kinderen. Ze kaart onderwerpen aan als vriendschap (Jan en Jan) en verdriet (Water van zout), maar ook ernstigere thema's gaat ze niet uit de weg. Zo schrijft ze in Thuis eten we apentaart over racisme en in De meester is een schat over kindermishandeling. In 2005 start ze met een serie boeken over kinderrechten. In het eerste boek, Weg, zien we hoe Dinar moet vluchten uit Kosovo en…Lees verder op Wikipedia