Boek
Nederlands

En ze leefden nog

Elisabeth Lucie Baeten (auteur), Flore Deman (illustrator)
+1
En ze leefden nog
×
En ze leefden nog En ze leefden nog
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Bundel met vier verhalen over bekende sprookjesprinsessen, maar nu doen ze wat ze zelf willen! Met gekleurde illustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Knack Encore, SDG, SDG's
Titel
En ze leefden nog
Auteur
Elisabeth Lucie Baeten 1990-
Illustrator
Flore Deman 1992-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2022
[60] p. : ill.
ISBN
9789464341287 (hardback)

Besprekingen

Een bundel met bewerkte sprookjesverhalen. In deze verhalen wachten de prinsessen niet op een prins, maar doen ze lekker wat ze zelf willen. Ariël wil geen ballet maar waterpolo doen en het Beest van Belle is om een goede reden kwaad. In vrolijke stijl en op rijm geschreven. Met paginagrote gekleurde prenten in realistische stijl. Vanaf ca. 10 jaar.

En ze leefden nog

Heb je even genoeg van de sprookjesklassiekers waarin prinsessen moeten gered worden door prinsen? Die verhalen waar de prinses gewoon passief ligt te wachten op haar prins – met of zonder paard – tot ze gekust wordt en dat ze samen nog lang en gelukkig leven? Lees dan zeker dit boek, want Elisabeth Lucie Baeten schreef in haar eerste jeugdboek een nieuwe, volledige andere versie van een aantal gekende sprookjes. Ze voorziet in een moderne versie van vier klassiekers waar je niet veel meer van de originele verhalen in herkent. Enkel de namen van de sprookjespersonages worden nog gebruikt. Waar het wel over gaat is – soms kleine, soms grote – herkenbare onderwerpen voor kinderen. Over druk zijn, over eigen dromen hebben, over jezelf durven zijn. Maar ook dingen als burn-out, diversiteit en geaardheid krijgen een plaats. Dat niet alle hoofdpersonages wit zijn, is een fijn pluspunt.De tekst op rijm vertelt vlot. Sommige woorden zullen voor jongere lezertjes misschie…Lees verder

Over Elisabeth Lucie Baeten

Elisabeth Lucie Baeten (Leuven, 30 november 1990) is een Vlaams auteur en scenarist.

Leven

Baeten werd geboren als jongste in een gezin van vier, en groeide op in Leuven, waar ze later ook Taal- en Letterkunde en Culturele Studies studeerde aan de KU Leuven.

Werk

In 2018 begon Baeten te werken als scenarioschrijver. In datzelfde jaar werd haar comedyreeks geselecteerd voor het Conceptatelier van het VAF. Vanaf 2019 schreef zij mee aan het sketchprogramma Loslopend Wild op één. Ook in 2019 begon zij als wekelijkse columnist bij Knack, wat ze tot 2021 bleef doen.

In de jaren die daarop volgden werkte Baeten als scenarist voor verschillende productiehuizen, en schreef ze onder andere mee aan de webreeks Match en het tweede seizoen van de comedyreeks Nonkels.

Eind 2022 werd haar sprookjesboek En ze leefden nog gepubliceerd.

Lees verder op Wikipedia