Boek
Nederlands

Neem nooit een beste vriend

Erna Sassen (auteur), Martijn van der Linden (illustrator)
+1
Neem nooit een beste vriend
×
Neem nooit een beste vriend Neem nooit een beste vriend
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Joshua is woedend op zijn beste vriend, maar hij heeft hem ook nodig om Lindsey te kunnen begrijpen, die zoveel ingewikkelder in elkaar zit dan hij dacht. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Neem nooit een beste vriend
Auteur
Erna Sassen
Illustrator
Martijn van der Linden
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2023
268 p. : ill.
ISBN
9789025884215 (paperback)

Besprekingen

Een jeugdboek over de pubertijd en alle heftigheid en onbegrijpelijkheid die daarmee gepaard gaat. Joshua is woedend op Sergio, maar hij heeft hem ook nodig want hij weet zich geef raad met Lindsey, die zoveel ingewikkelder in elkaar zit dan hij dacht. Hoe ga je van zoenen verder naar seks? Hoe weet je wat de ander wil? En moet je per se verliefd zijn om seks te kunnen hebben? Als iemand Joshua’s vragen kan beantwoorden, is het Sergio. Eigentijds en met veel humor geschreven, vanuit het perspectief van Joshua. Met zwart-wit tekeningen. Erna Sassen (Beverwijk, 1961) is een bekende schrijver, acteur, radiopresentator en presentator. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Erna Sassen

Erna Sassen (Beverwijk, 26 april 1961) is een Nederlands actrice, kinderboekenschrijfster, theatermaakster en voormalig radiopresentatrice.

Carrière

Sassen volgde een opleiding aan de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze werd in Nederland een nationale bekendheid doordat ze vanaf 1988 drie seizoenen de rol van verpleegkundige Suzanne Lievegoed vertolkte in de televisieserie Medisch Centrum West. In deze tijd presenteerde ze tevens samen met Paul van der Lugt als opvolger van Paul de Leeuw het KRO radioprogramma de Zalige Liefdeslijn. Later timmerde ze vooral aan de weg in musicals en toneelvoorstellingen, onder andere in samenwerking met Frank Groothof.

In 2004 debuteerde ze als schrijfster met het kinderboek De gemeenste opa van Europa. Tussen 2004 en 2007 publiceerde ze nog eens vier kinderboeken. In 2018 werd het boek Er is geen vorm waarin ik pas bekroond met de G…Lees verder op Wikipedia