Boek
Nederlands

Ik ben blij dat mijn moeder dood is

Jennette McCurdy (auteur)
+1
Ik ben blij dat mijn moeder dood is
×
Ik ben blij dat mijn moeder dood is Ik ben blij dat mijn moeder dood is

Ik ben blij dat mijn moeder dood is

Genre:
Het verhaal van een Hollywood kindster over haar overheersende moeder.
Titel
Ik ben blij dat mijn moeder dood is
Auteur
Jennette McCurdy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
I'm glad my mom died
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2023
335 p.
ISBN
9789000387823 (paperback)

Besprekingen

Een persoonlijk relaas van Jennette McCurdy over haar strubbelingen als kindster en de gecompliceerde relatie met haar moeder.Het was haar moeders droom dat haar enige dochter een ster zou worden, en Jennette had er alles voor over om haar moeder gelukkig te maken. Ze ging mee in al haar moeders manipulatieve grillen, waardoor er tussen hen een vreemde dynamiek ontstond. Toen Jennette werd gecast in ‘iCarly’ was haar moeder extatisch, maar Jennette werd overspoeld door angst en zelfhaat, wat resulteerde in verslaving, eetstoornissen en ongezonde relaties. Pas na haar moeders dood, door therapie en door te stoppen met acteren, kon Jennette accepteren hoe ongezond en schadelijk hun relatie voor haar was geweest en lukte het om voor het eerst in haar leven om écht voor zichzelf te kiezen. Invoelend en toegankelijk geschreven. Jennette McCurdy (Los Angeles, 1992) is o.a. scenarioschrijver, actrice en zangeres.

Over Jennette McCurdy

Jennette Michelle Faye McCurdy (Garden Grove, 26 juni 1992) is een Amerikaans filmmaker, VODcaster, oud-actrice, oud-zangeres en oud-liedjesschrijver. Ze was te gast in televisieseries als Malcolm in the Middle, Zoey 101, Will & Grace, Strong Medicine, Law & Order: Special Victims Unit, Judging Amy, Victorious en True Jackson, VP.

Biografie

McCurdy heeft drie oudere broers. Ze kreeg interesse in acteren na het zien van Harrison Ford in Star Wars: Episode IV: A New Hope en kreeg inspiratie nadat haar moeder genezen werd van borstkanker. Jennette begon met acteren en zingen toen ze zes jaar oud was. In 2021 vertelde ze te gast in de podcast The Iced Coffee Hour dat ze vanaf jongs af aan heel financieel bewust was en begon met acteren om haar familie te onderhouden die het financieel moeilijk had.

Carrière…Lees verder op Wikipedia