Boek
Nederlands

Anna viert carnaval

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna viert carnaval
×
Anna viert carnaval Anna viert carnaval

Anna viert carnaval

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Geschminkt als clown gaat Anna met papa naar de carnavalsoptocht kijken. Prentenboek met eenvoudige verfillustraties in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Carnaval
Titel
Anna viert carnaval
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2021 | Andere uitgaven
[26] p. : ill.
ISBN
9789044806922 (hardback)

Besprekingen

Geschminkt als clown gaat Anna met papa naar de carnavalsoptocht kijken. Het is echt feest op straat: mensen zijn (grappig) verkleed, er wordt met confetti, serpentines en snoepjes gestrooid en Anna krijgt ook nog een grote roze suikerspin. Zo krijgt de peuter, met Anna, een idee van wat Carnaval vieren inhoudt. Over de achtergrondbetekenis wordt niets gezegd, maar dat hoeft ook nog niet voor zo'n jonge doelgroep. De uitgave is goed op peuters afgestemd: stevige uitvoering met afgeronde hoeken en pagina's van dik, glanzend papier. Grote, duidelijke, zwartomlijnde illustraties in sprekende kleuren en een eenvoudige goedlopende tekst, die verwoordt wat er op de afbeeldingen te zien is. Over Anna zijn al meer uitgaven verschenen*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties