Een jonge vrouw aan de marge van de maatschappij ontmoet een eenzame zwerver. Samen gaan ze op zoek naar schoonheid en identiteit in een gevaarlijke wereld.
Onderwerp
Kannibalisme
Titel
Bones and all
Regisseur
Luca Guadagnino
Acteur
Taylor Russell Timothée Chalamet Mark Rylance
Naar het werk van
Camille De Angelis
Taal
Engels
Kenmerken
1 dvd-video
Oorspr. opname
2022
Speelduur
125 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888263587

Besprekingen

Romantiek/horror. Bones and All is een verhaal over de eerste liefde tussen Maren, een jonge vrouw die leert overleven op de rand van de maatschappij, en Lee, een intense en rechteloze zwerver; een bevrijdende odyssee van twee jonge mensen die voor zichzelf op zoek gaan naar identiteit en schoonheid in een gevaarlijke wereld die niet kan verdragen wie ze zijn. IMDb-score: 6,9.

Over Luca Guadagnino

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Franz Richter (User:FRZ)

Luca Guadagnino (Palermo, 1971) is een Italiaans filmregisseur, scenarioschrijver en filmproducent.

Biografie

Luca Guadagnino werd in 1971 geboren in Palermo, Sicilië en bracht zijn jeugd door in Ethiopië waar zijn Siciliaanse vader les gaf in geschiedenis en Italiaans. Hij studeerde literatuur aan de universiteit van Palermo en volgde daarna studies literatuur aan de Universiteit Sapienza Rome waar hij afstudeerde met een thesis van de geschiedenis en kritiek van de cinema over de Amerikaanse regisseur Jonathan Demme.

Guadagnino maakte zijn regiedebuut in 1999 met de langspeelfilm The Protagonists, die in première ging op het filmfestival van Venetië. Hij maakte enkele documentaires in 2003 en 2004 die vertoond werden op filmfestivals en brak door in 2005 met zijn tweede langspeelfilm Melissa P. In 2009 schreef, regisseerde en produceerde hij de culthit Io sono l'amore die op verschillende festivals ver…Lees verder op Wikipedia