Boek
Nederlands

Mick Jagger : de biografie

Philip Norman (auteur), Henny Corver (vertaler), Pon Ruiter (vertaler)
Biografie van Mick Jagger, frontman van de Rolling Stones. Norman presenteert hem als de ultieme rockster: de eerste solist die op de voorgrond trad, een seksueel icoon dat niet ten onder ging aan drank of drugs en niet veel loslaat over zijn privéleven.
Titel
Mick Jagger : de biografie
Auteur
Philip Norman
Vertaler
Henny Corver Pon Ruiter Frits van der Waa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mick Jagger
Uitgever
Amsterdam: Alfabet uitgevers, 2023
666 p., [16] p. foto's
ISBN
9789021341248 (paperback)

Besprekingen

Vrouwenzot. Vrek. Poseur. Het beeld dat je van Rolling Stones-zanger Mick Jagger krijgt in deze biografie van Philip Norman is weinig flatterend. Oud-journalist Norman heeft nochtans een stevige affectie voor Jagger én voor The Stones en weet waarover hij schrijft. Dit boek sluit immers naadloos aan bij zijn boeken over Jaggers generatiegenoten The Beatles, John Lennon en — wel ja — The Rolling Stones. Alleen rijst al vlug de vraag: what's new?
Het verhaal start nochtans veelbelovend. Norman is diep in de persoonlijke levensgeschiedenis van Jagger gedoken en schetst een gedetailleerd en genuanceerd beeld van Jaggers jeugdjaren. Dat Jaggers vader leraar lichamelijke opvoeding was én burgermannetje en de jonge — toen nog — Mike een braaf middenklassejongetje was dat later zelfs op de London School of Economics (LSE) belandde, zegt veel over de spagaat waarin Jagger zich zijn leven lang zal bevinden: diep in jezelf — steeds meer — oerconservatieve trekken vertonen, maar zo graag de …Lees verder
Een omvattende (666 p.) biografie van de Britse rocklegende Mick Jagger, opnieuw uitgegeven ter ere van zijn tachtigste verjaardag. Schrijver Philip Norman vertelt het levensverhaal van Mick Jagger (1943), van zijn jeugd in een voorstadje van Londen tot zijn ontmoeting met Keith Richards en hun gezamenlijke muzikale reis. Norman vertelt over Micks vriendschap en rivaliteit met Keith, zijn talloze relaties, zijn zakelijk talent en zijn grenzeloze liefde voor de muziek. Het boek is daarmee niet alleen een biografie, maar ook een verslag van een halve eeuw popgeschiedenis. In heldere, soepele stijl en met vakmanschap geschreven. Met foto’s in kleur en zwart-wit. Philip Norman (Ryde, 1943) is een beroemde Britse schrijver, biograaf en journalist. Eerder schreef hij biografieën over o.m. Elton John, Jimi Hendrix en Paul McCartney. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven.

Suggesties