Boek
Nederlands

Liefdestips aan mezelf : het dagboek van Olivia Jacobs

Liefdestips aan mezelf : het dagboek van Olivia Jacobs

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De wereld van Olivia (17, ik-figuur) staat op zijn kop. Ze woont ineens bij haar vader, omdat haar moeder in een psychiatrische instelling is opgenomen. Ze vindt haar nieuwe stiefzus maar niks. En ze is verliefd. Ze schrijft alles op in haar dagboek. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Liefdestips aan mezelf : het dagboek van Olivia Jacobs
Auteur
Sylvia Van Driessche 1976-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Horizon, 2023
316 p.
ISBN
9789048867431 (paperback)

Besprekingen

Als ze 17 is, woont Olivia (ik-figuur) ineens bij haar vader omdat het bij haar psychisch zieke moeder niet meer kan. Haar wereld staat op z’n kop. Ze trekt zich terug en wil niets te maken hebben met het nieuwe gezin van de man die haar in de steek heeft gelaten. Bovendien worstelt ze met haar gevoelens voor Max. En wie is toch Silas, collega en vriend van haar vader? Gelukkig heeft ze haar stoere vriendin Billie en haar dagboek. Olivia gebruikt het om onderzoek te doen naar de liefde en noteert handige tips: van hoe je aandacht krijgt van jongens tot hoe je omgaat met een player (want dat is Max). Tijdens een werkvakantie met haar vader en Silas valt alles op z’n plek. Haar vader heeft al die jaren wél geprobeerd om voor haar te zorgen en Silas blijkt leuker dan gedacht. Aangenaam boek voor de doelgroep met veel aansprekende onderwerpen (eigenlijk te veel) die realistisch tot ook minder geloofwaardig worden neergezet. Soms met bijzonder taalgebruik, want hoe ‘zoem’ je iets of hoe ki…Lees verder

Over Sylvia Van Driessche

Sylvia Van Driessche (4 september 1976) is een Belgische journalist en schrijver.

Levensloop

Van Driessche is de dochter van Vic Dennis, pseudoniem van Ernest Van Driessche. Begin 2009 werd ze hoofdredactrice van het jongerenblad Joepie, waar ze Tinne Marant opvolgde. Van dit tijdschrift was haar vader in de tweede helft van de jaren 70 mede-oprichter. In april 2014 stopte Van Driessche als hoofdredacteur van Joepie. Ze werd opgevolgd door Niels Janssens.

In 2012 bracht ze het boek Liefste Joepie, 40 jaar stiekeme lezersbrieven uit. In 2013 schreef Van Driessche het jeugdboek Tussen De Sterren. Het vervolg hierop verscheen in 2014, getiteld Sterrenregen. Als derde boek in de reeks schreef ze Sterrenbeeld: eenhoorn (2015). Het vierde deel Sterrennachten kwam uit in april 2016.

Haar boek, Liefdestips aan mezelf: het dagboek van Olivia Jacobs kwam uit in oktober 2…Lees verder op Wikipedia