Boek
Nederlands

De kleine houten robot en de boomstam prinses

Tom Gauld (auteur), Tjibbe Veldkamp (vertaler)
+1
De kleine houten robot en de boomstam prinses
×
De kleine houten robot en de boomstam prinses De kleine houten robot en de boomstam prinses

De kleine houten robot en de boomstam prinses

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Als de prinses die ’s nachts in een boomstam verandert per ongeluk kwijtraakt, moet haar houten robotbroertje haar gaan zoeken. Prentenboek met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf 4 jaar.
Titel
De kleine houten robot en de boomstam prinses / tekst en illustraties Tom Gauld
Auteur
Tom Gauld
Vertaler
Tjibbe Veldkamp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The little wooden robot and the log princess
Parallelle titel
De kleine houten robot en de boomstamprinses
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
[36] p. : ill.
ISBN
9789401482240 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over robots, familie en avontuur. De kinderen van de koning en koningin zijn een houten robotzoon en een prinses met een geheim. De twee zijn onafscheidelijk, tot de prinses, dat ’s nachts verandert in een boomstam, per ongeluk wordt meegenomen. Haar houten robotbroer gaat op avontuur om haar te vinden. In klare taal geschreven. Met originele stripachtige kleurenillustraties. Tom Gauld (Aberdeenshire, 1976) is illustrator en stripauteur. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Dit prentenboek is zijn eerste boek dat in het Nederlands is vertaald. Geschikt om voor te lezen vanaf 4 jaar.

De kleine houten robot en de boomstam prinses

Hoezo, sprookjes zijn niet meer van deze tijd? Er bestaan er ook moderne en die beginnen evengoed met “Er was/waren eens…” en eindigen met “Ze leefden nog lang en gelukkig”. Daar is dit verhaal over een houten robot en een boomstam prinses het bewijs van.De titel verklapt al wie de hoofdpersonages zullen zijn. De robot en de prinses zijn de zoon en de dochter van de koning en de koningin die geen kinderen konden krijgen en hulp moesten inschakelen van een uitvindster (leuk! Een vrouw!) en een heks. Zoals het er wel vaker aan toegaat in sprookjes krijgen de personages originele eigenschappen toebedeeld. De vriendelijke, dappere, houten robot laat een schattig kevergezin in zijn mechaniek wonen en de moedige, slimme, boomstam prinses verandert in een houtblok als ze slaapt. Op zich wat vreemd, maar die kenmerken krijgen wel een belangrijke rol in het sprookje. Om de beurt komen dochter en zoon in de problemen, maar omdat ze zo goed voor elkaar zorgen en gebruikmake…Lees verder