Hoe werkt de bib?

Op deze pagina vind je alle praktische informatie over de bib.

Hoe lid worden?

Iedereen kan gratis lid worden van de bibliotheek.
Als je beschikt over een elektronische identiteitskaart, kan je die gebruiken om werken te lenen. Is dit niet het geval, dan krijg je een lenerskaart. De identiteits- of lenerskaart is vereist bij elk bibliotheekbezoek.

Wat kan je doen met je lenerskaart?

Per lenerskaart kunnen maximum 20 materialen worden ontleend waarvan maximum 2 games, 1 verteltheater, 3 vertelplaten en 2 fundels.

Alle uitleningen zijn gratis.

Je mag alle materialen 4 weken bijhouden. Als het materiaal niet gereserveerd werd door een andere gebruiker is het mogelijk om 1 keer te verlengen.

Ben je te laat?Dan betaal je 1 euro boete per begonnen week en per materiaal. Bij de 1e en 2e aanmaning wordt er 3 euro extra aangerekend voor de port- en administratiekosten. Vanaf de 3e aanmaning wordt een administratiekost van 10 euro aangerekend. 

Uitgeleende materialen kunnen gereserveerd worden. Kostprijs: 1 euro.

Materiaal dat niet in onze bib beschikbaar is, kan aangevraagd worden uit een andere Vlaamse bibliotheek via het InterBibliothecair Leenverkeer (IBL). Kostprijs: 2 euro per materiaal.

Kranten en alle laatst verschenen tijdschriften kunnen enkel ter plaatse geraadpleegd worden.

De bib beschikt ook over 2 pc's met internettoegang.

Je kan ook gratis gebruikmaken van het WIFI-netwerk van de bib.

Het volledige dienst- en retributiereglement kan op aanvraag bekomen worden aan de infobalie van de bib of via onderstaande links:

 

Wanneer je je inschrijft in de bib ga je ook akkoord met de privacyverklaring van het bibliotheeksysteem.