De bib terug open volgens de normale openingsuren.

Vanaf maandag 15 juni is de bibliotheek weer open volgens de normale openingsuren.

De werk- en studieplekken,krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

De afhaalservice zal dan niet langer voorzien worden. Uiteraard gelden er nog steeds een aantal belangrijke richtlijnen

open

De openingsdagen zijn de volgende:

• Maandag:          08.45 tot 12.00 uur en 15.00 tot 19.00 uur
  • Dinsdag:            15.00 tot 19.00 uur
  • Woensdag:        08.45 tot 12.00 uur en 13.30 tot 19.00 uur
  • Donderdag:       15.00 tot 19.00 uur
  • Vrijdag:              08.45 tot 12.00 uur
  • Zaterdag:           09.00 tot 12.00 uur
  • Zondag:             09.00 tot 12.00 uur

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, vragen we je volgende aanwijzingen op te volgen:

ALGEMEEN:

• We raden het dragen van een mondmasker aan.
  • Houd 1,5 meter afstand, zowel in als buiten de bibliotheek. Respecteer de gewoonlijke preventieregels: geen handen schudden, nies in je elleboog,...
  • Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, verhoogde temperatuur.
  • Blijf thuis als iemand in jouw huis of gezin koorts heeft en/of benauwdheidsklachten.

SPECIFIEK VOOR HET BIBBEZOEK

• Het aantal bezoekers is beperkt.
  • Elke bezoeker gebruikt verplicht een winkelmandje (ook als je niets komt ontlenen.)
  • Staat er geen winkelmandje klaar, dan vragen we je te wachten tot er weer één beschikbaar is.
  • Ontsmet je handen aan de ingang van de bib.
  • Volg enkel de aangeduide looplijnen.
  • Blijf niet langer dan 15 minuten in de bibliotheek.
  • Kom liefst alleen naar de bibliotheek. Lukt dat niet, breng dan maximum 1 persoon die tot je gezin behoort mee.
  • Inleveren van materialen kan enkel via de inleverbus.
  • De bibliotheek is uitzonderlijk géén gezellige ontmoetingsplaats. Gebruik je bezoektijd efficiënt.
  • Neem geen boeken uit het rek, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.
  • Bereid je bezoek voor: zoek de titels die je wenst vooraf op via onze online catalogus. In de bib is geen catalogusscherm beschikbaar. Gebruik je smartphone of tablet om iets op te zoeken.
  • Wil je toch iets opzoeken in de catalogus? Vraag een tablet aan de balie of aan het bibliotheekpersoneel
  • Materialen met de status 'quarantaine' zijn niet uitleenbaar.

Er zijn geen kranten of niet uitleenbare tijdschriften.

• Printen en kopiëren is niet mogelijk.
  • De toiletten zijn niet toegankelijk.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

De uitleentermijn van de materialen die je nu nog in je bezit hebt wordt niet meer automatisch verlengd. Check dus zeker de termijn via je huidige uitleenticket of via https://stekene.bibliotheek.be/mijn-bibliotheek/aanmelden.

INTERNET

• Gebruik van de internet PC kan enkel na afspraak (reservatie via bibliotheek@stekene.be of 03 790 03 74).
  • Na reservatie wordt het uur afgesproken. Er kan maximaal 30 min. gebruik gemaakt worden van de PC
  • In de bib dient ook een infofiche in functie van contact tracing ingevuld te worden.